NOVICE O ROMANI KRAJNČAN DISKOGRAFIJA VIDEO FOTO GLASBA ZA NAJMLAJŠE
Novice


Romana Krajnčan in Jure Ivanušič- četrtek, 11.maj 2017 ob 20.30 uri - SITI TEATER (BTC Ljubljana)

Romana in Jure v skupnem projektu zaradi ljubezni do šansona.
Njuno sodelovanje je postalo simbioza glasbe in gledališča, koncerta in poezije na živahnem travniku, kjer rastejo romančice in ivanjščice.


Romana Krajnčan in Jure Ivanušič - strastna umetnika, ki ju povezuje očarljiv nastop, poln življenja, spontanosti, iskrenosti in žlahtnega humorja.
Romana Krajnčan s svojim kvartetom izvaja romančice – pesmi za dušo, ki so polne ljubezni, življenjskih zgodb in erotike. Skladbe so avtorsko delo slovenskih pesnikov (Tona Pavček, Boris A.Novak, Bina Štampe Žmavc, Feri Lainšček,…) in skladateljev (Lojze, Kristijan Krajnčan).
Romana Krajnčan, ki je ustvarila in poustvarila 15 albumov in več glasbenih predstav za otroke, prejela številne nagrade za svoje delo, sedaj po dolgoletnih glasbenih izkušnjah odstira še svojo zrelo žensko notranjost..Izdala je tri studijske albume (Nekaj je v zraku, Manjka mi, manjka, Vonj po ljubezni), sodelovala v dveh uspešnih muzikalih (Ljubim te – spremeni se in Manjka mi, manjka v režiji Gašperja Tiča) ter na Slovenski popevki in festivalu Slovenskega šansona.
Jure Ivanušič je ob svojem opusu na filmskem, gledališkem in scenarističnem področju, tudi večkratni nagrajenec festivalov slovenskega šansona, slovenske popevke ter dobitnik Ježkove nagrade. Izdal je tri studijske albume, od katerih sta dva skoraj v celoti avtorska ("Ob desetih zvečer" ter "Sonce in sence" s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija), album "Srce v kovčku" s skupino Nordunk pa je v posvečen Jacquesu Brelu, za katerega je Ivanušič iz francoščine prevedel trinajst Brelovih pesmi. Je izvrsten igralec, njegova figura na odru v kombinaciji z vživetim podajanjem verzov ter bravurozna igra klavirja, dobesedno uroči in hipnotizira.
Ob njunem nastopu se pred nami odvrtijo čustva ljubezni in strasti, sreče in bolečine, notranje tesnobe, neizživetih sanj, a ta so obogatena z značajem porogljivega teatra, ki vsebuje polno ironije in satire.
Zasedba:
Jure Ivanušič – vokal, klavir
Romana Krajnčan - vokal
Gregor Ftičar – klavir
Goran Rukavina – kontrabas
Dominik Krajnčan - krilni rog, trobenta, bobni
Romana Krajnčan Kvartet – Čarobni taxi

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju 2015

Utrinki iz predstave Manjka mi, manjka

MANJKA MI, MANJKA ... muzikal Gašperja Tiča in Lojzeta Krajnčana

Oglejte si:režija in scenarij: Gašper Tič

koreografija: Fiona Johnson

glasbeno vodstvo: Lojze Krajnčan

kostumografija: Mateja Benedetti

nastopajo: Romana Krajnčan, Žigan Krajnčan, Gašper Primožič, Sara Mlakar, Azra Selimanović, Matevž Česen in Jure Gostinčar

Humorno-ganljiva pripoved o življenju in ljubezni, v kateri so se pod uličnimi svetilkami znašli pevka, ki bi zapela in povedala marsikaj, a nima komu, virtuozni harmonikar, ki prav tako služi s klobukom in plesalci, ki preprosto znajo vse, a je njihov oder le na cesti. K sreči vsi na svoje težave gledajo s humorjem.

Sprašujete, če je predstava zabavna? Je. Zgodba aktualna? Je. Če je kaj smešnega o večni temi moški-ženske? Je. Če je glasba v živo? Je. Jazz, pop, šanson? Vse. Hip hop? Je. Balet, modern, step, popping, ...? Tudi. In vse to v izvedbi svetovnih plesnih prvakov, virtuoznega harmonikarja in Romane Kranjčan v režiji Gašperja Tiča.

V Manjka mi, manjka prav nič ne manjka. Zato naj se zastor dvigne! In odgrne cesto ...

www.sititeater.si - Manjka mi, manjkaMANJKA MI, MANJKA

Nova zgoščenka Romane Krajnčan MANJKA MI, MANJKAin novi muzikal MANJKA MI, MANJKA
premiera 26.oktobra, prva ponovitev v petek, 28. oktobra v Siti Teatru ob 20. uri
info@sititeater.si
www.sititeater.si
070 940 940KOMIČNI MUZIKAL: LJUBIM TE - SPREMENI SE !

prevod : Milan Dekleva
režija: Gašper Tič
pevci/igralci:
Simona Vodopivec Franko, Daniel Malalan, Romana Krajnčan, Marjan Bunič
glasbeniki:
Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir)
Blaž Trček/ Primož Fleischman (saxofon, flavta, klarinet)
Glasneno vodstvo : Lojze Krajnčan
koreografija: Fiona Johnson Kocjančič
kostumografija: David Matej Goljat - DMG
scenografija: Greta Godnič
Ful dobr mjuzikl!
www.ljubimte.si